Львівщина відзначить 130-річчя від дня народження Євгена Коновальця

Львівщина відзначить 130-річчя від дня народження Євгена Коновальця

12.06.2021

У понеділок, 14 червня, на Львівщині вшанують постать полковника Армії УНР, голови проводу українських націоналістів Євгена Коновальця з нагоди 130-ї річниці від дня його народження.

Так, у межах урочистостей у с. Зашків Львівської району представники влади і громадськість покладуть квіти та запалять лампадки пам’яті біля пам’ятника Євгену Коновальцю. Духовенство проведе чин молитви, присутні поділяться думками про видатного українця під час громадського віча.

На гостей очікує також мистецька частина – ансамбль Народного дому с. Зашків «Дзвіночок» та хор ліцею ім. Є. Коновальця представлять концертну програму.

Далі організатори запрошують відвідати презентацію оновленої експозиції Музею Євгена Коновальця та взяти участь у «круглому столі» на тему: «Суспільно-політичні погляди Євгена Коновальця в контексті українського державотворення».

Місце проведення заходів – Меморіальний музей Євгена Коновальця у с. Зашків. Початок о 13:00 год.

Додамо, що упродовж 18-20 червня на батьківщині Євгена Коновальця відбудеться щорічний патріотичний фестиваль «Зашків». Він заснований молодіжними громадськими організаціями Львівщини у 2006 році і приурочений до дня народження Євгена Коновальця.

Як відомо, депутати Львівської обласної ради 16 лютого проголосили 2021 рік – Роком Євгена Коновальця.

Нагадаємо, 23 травня з нагоди Дня Героїв голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, народні депутати України, депутати Львівської обласної ради, громадськість вшанували пам’ять Євгена Коновальця.

Довідково:

Євген Михайлович Коновалець (14 червня 1891, с. Зашків, нині Львівський район, Львівська область, Україна – 23 травня 1938, Роттердам, Нідерланди) –  полковник Армії УНР, командир Січових Стрільців, член Стрілецької Ради, командант УВО, голова Проводу українських націоналістів (1927), перший голова ОУН (з 1929), один із ідеологів українського націоналізму.