У Львівській філармонії відбувся вечір пам’яті Миколи Міхновського

У Львівській філармонії відбувся вечір пам’яті Миколи Міхновського

11.05.2023

У Львівській національній філармонії 10 травня відбувся вечір пам’яті до 150-річчя від дня народження видатного українського громадсько-політичного діяча, політика, ідеолога відродження Української Державності Миколи Міхновського.

До гостей заходу звернувся голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Святослав Шеремета.

«Львівська обласна рада проголосила 2023 рік на Львівщині – Роком Миколи Міхновського, Івана Боберського і Наукового товариства імені Шевченка.

Надзвичайно приємно, що силами обласної ради і громадськості ми вшановуємо великих українців», - зауважив Святослав Шеремета.

Присутні більше дізналися про непересічну постать Миколи Міхновського, історію українського національно-визвольного руху.

У межах мистецького вечора відзнаку «80-річчя від дня створення Української повстанської армії» вручили директору Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», історику, військовослужбовцю ЗСУ Руслану Забілому.

Відвідали захід депутати обласної ради Ірина Гримак, Соломія Риботицька, Петро Цеголко.

Микола Міхновський – український політичний та громадський діяч, ідеолог українського самостійництва, перший представник українського націоналізму, адвокат, публіцист, діяч Української Республіки і організатор її війська, збройних сил, представник священницького роду Міхновських.