У Домі Франка відкриють виставку живопису Володимира Жишковича "Дорогами Франка"

У Домі Франка відкриють виставку живопису Володимира Жишковича "Дорогами Франка"

02.08.2023

У п'ятницю, о 15:00 годині у Домі Франка у Львові відбудеться відкриття виставки художника Володимира Жишковича "Дорогами Франка".

Темою картин митця стали місця, по яких у квітні 1904 року мандрували Іван Франко і Михайло Грушевський.

“Я отсе несподівано для себе самого по зборах Наукового товариства ім. Шевченка відбув з проф. Грушевським тринедільну подорож до Італії (бачили Венецію, Рим і Флоренцію, були пару днів і в Відні)”, – написав тоді Франко Агатангелу Кримському.

Крім італійських краєвидів, на виставці експонуватимуть і львівські пейзажі: вулички та архітектура, які надихали автора на творчість.

Виставка працюватиме з 4 серпня до 3 вересня 2023 року.

Львів'янин Володимир Жишкович – мистецтвознавець, художник, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри книжкової та станкової графіки Української академії друкарства, старший науковий співробітник відділу мистецтвознавства Інституту народознавства НАН України. Член Наукового товариство імені Шевченка, член Спілки критиків та істориків мистецтва, член Львівського товариства шанувальників мистецтв.

Окрім науково-викладацької роботи працює в напрямку фігуративного та абстрактного станкового малярства і графіки. Учасник кількох міжнародних живописних пленерів у Польщі, Сербії, Північній Македонії, Чорногорії та Україні. Творчі роботи знаходяться у музеях, галереях і приватних колекціях України та за кордоном. Учасник вітчизняних і зарубіжних колективних виставок від 1995 року. Персональні виставки у Львові (1997, 2004, 2015, 2021, 2023 рр.). Автор графічних (акварель, кольорова ксилографія та лінорит) і малярських циклів (акварель, акрил, олія).