Психологи й соцпрацівники громад Львівщини зібралися для обміну досвідом роботи з постраждалими від війни

Психологи й соцпрацівники громад Львівщини зібралися для обміну досвідом роботи з постраждалими від війни

02.08.2023

Навчальний тренінг “Психологічний семінар. Обмін досвідом по роботі з ВПО” триває сьогодні, 2 серпня, у малому сесійному залі Львівської обласної ради.

Участь у заході беруть психологи та соціальні працівники з громад Львівської області. Вони обговорюють кризові ситуації та проблеми, які виникають під час роботи з особами, які постраждали від війни.

“Після повномасштабного вторгнення окупантів Львівщина прийняла велику кількість внутрішньо переміщених осіб, у яких виникли проблеми матеріального і психологічного характеру, пов'язані з війною, – зазначив співорганізатор тренінгу, керівник Асоціації місцевих рад "Ради Львівщини" Данило Сороковий. – Такі заходи є вкрай важливими для того, щоби зустрітися, поспілкуватися і з'ясувати, в кого і які є проблеми, хто і як комунікує з постраждалими людьми й детально розібрати різні ситуації”.

За словами психологів, після повномасштабного вторгнення виник великий пласт проблем та питань, до яких ніхто не був готовий.

"Настільки великий потік людей і стільки проблем, що працівники соціального захисту дуже швидко втомлюються і вигорають. Потрібно їх підтримати, стабілізувати, надати корисні поради. Адже до розв'язання певних питань і проблем, які виникли після масштабного вторгнення, місцеві працівники не були готові й не завжди могли працювати з такою кількістю людей", – наголосив регіональний координатор Благодійного фонду «Рокада» Нестор Котович.

Підтримати громади готові у Львівській обласній раді.

“Працівники соціального захисту об'єднаних територіальних громад повинні спілкуватися між собою, обмінюватися думками та бути сильним дорадчим органом для обласної ради й для обласної військової адміністрації в особі департаменту соціального захисту. Це важливо для прийняття рішень, які б допомагали розв'язувати проблеми з ВПО, – наголосив голова депутатської комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради Микола Іщук. – Побудова ефективної соціальної сфери, системи закладів охорони здоров'я, реабілітації, лікування, психологічної й психіатричної допомоги є маркером наближення перемоги”.

Під час зустрічі депутат також наголосив на можливостях громадам взяти участь у конкурсах й проєктах, які готова співфінансувати Львівська обласна рада з метою розвитку мережі соціального захисту на Львівщині.