Обмін досвідом та практичними кейсами: медики перинатального центру відвідали конгрес з репродуктології у Данії

Обмін досвідом та практичними кейсами: медики перинатального центру відвідали конгрес з репродуктології у Данії

29.06.2023

25-28 червня в Копенгагені пройшов 39-тий Міжнародний конгрес Європейського товариства репродукції людини та ембріології, який зібрав понад 12 тисяч учасників.

Європейське товариство репродукції людини та ембріології - найбільша організація у світі в галузі репродуктивної медицини.

Львівський обласний клінічний перинатальний центр представляли директор Марія Малачинська та завідувачка відділення допоміжних репродуктивних технологій Анна Маркевич.

«Було надзвичайно зворушливо відчути підтримку та повагу до України зі сторони іноземних колег. Жовто-блакитний прапор на фасаді будівлі, хвилина мовчання за загиблим на передовій у травні ембріологом Віталієм Сіненко, теплий прийом та звичайно обмін досвідом, практичними кейсами та відповідями на актуальні питання.

Вітчизняні фахівці повністю інтегровані з європейською спільнотою.
Ми володіємо аналогічними методиками та підходами у лікуванні пацієнтів з безпліддям.

Більше того, українські репродуктологи та ембріологи прикладають максимум зусиль, щоб програми запліднення in vitro завершувалися успішно з першої спроби». – зауважила Марія Малачинська.

Вона акцентувала, що обласний перинатальний центр став першою комунальною установою в Україні, яка надає послуги ДРТ на рівні сучасних європейських клінік. 

Практичний досвід фахівців, нове обладнання, безперевний професійний розвиток дозволяють досягати позитивних результатів лікування.
Нагадуємо, у відділенні допоміжних репродуктивних технологій діє Комплексна програма підтримки галузі охорони здоровʼя, яка надає можливість першим 200 парам з проблемою безпліддя отримати безкоштовно медикаменти для стимуляції суперовуляції. Перевага надається сімʼям військовослужбовців.