Львівська обласна рада підтримує ініціативу щодо відзначення 23 травня на державному рівні Свята Героїв

Львівська обласна рада підтримує ініціативу щодо відзначення 23 травня на державному рівні Свята Героїв

11.05.2023

 

Про це зазначив перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник під час зустрічі з головою комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета та ініціативною групою з цього питання кандидатом юридичних наук Леонтієм Шипіловим, головним редактором тижневика ОУН (б) «Шлях перемоги» Віктором Рогом, керівником центру національного відродження імені Степана Бандери Миколою Посівничем.

Леонтій Шепілов розповів, що на сьогодні відповідну петицію із закликом щодо встановлення Дня Героїв, який «вже понад 72 роки традиційно відзначається в Українському Світі” зареєстровано на офіційному інтернет-представництві Президента України.

Зараз триває активний збір голосів за петицію, започатковують відео-флешмоб під хештегом #petition190952 та поширюють про неї інформацію у соцмережах.

«На Львівщині Свято Героїв відзначається з початку 2000-их років. Відповідно до рішення Львівської обласної ради святкуємо його зараз в останню неділю травня. Ми підтримуємо святкування на державному рівні. Львівська обласна рада готує на найближчу сесію відповідне звернення на підтримку петиції та звертатимемося до районних рад та наших громад теж підтримати цю ініціативу», - наголосив перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник.

Підтримати петицію можна тут: https://petition.president.gov.ua/petition/190952