Львівщина та Італія розвиватиме міжрегіональну економічну та культурну співпрацю

Львівщина та Італія розвиватиме міжрегіональну економічну та культурну співпрацю

23.07.2021

Про налагодження економічного співробітництва та бізнесових зв’язків, залучення інвестицій, проведення культурних заходів говорили сьогодні, 23 липня, під час зустрічі керівництва області з із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Італія в Україні П’єром Франческо Дзадзо. Львівську обласну раду на зустрічі представляла голова депутатської комісії з питань міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Наталія Галецька.

Італійській делегації представили економічний потенціал Львівщини та ті галузі, які б зацікавили бізнесові кола Львівщини та Італії. Зокрема, йшлося про сільське господарство, машинобудування, легку промисловість, деревообробку та виробництво меблів, IT. 

Окрім того, сторони обговорили можливість проведення різноманітних культурних заходів на Львівщині: кінопоказів, виставок, фестивалів, концертів, театральних вистав.
Голова депутатської комісії з питань міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Наталія Галецька наголосила на важливості обміну досвідом у збереженні культурної спадщини.

«Львівщина багата на архітектурні та культурні пам’ятки і ми зацікавлені в питанні відновлення та їх реставрації.  Переконана, італійські фахівці могли б поділитися своїм досвідом та допомогти в реставраційних роботах, можливо напрацювати спільні міжнародні проєкти. У цьому також зацікавлені наші громади, на території яких розташовані ці пам’ятки», – зазначила Наталя Галецька. 

За її словами, після проведення реформи децентралізації Львівщина прагне налагоджувати саме міжрегіональну співробітництво. Тому укладення угод між регіонами, містами-побратимами Львівщини та Італії було б цікавим та корисними для подальшої співпраці.

Окрім того, під час зустрічі йшлося про можливість розширення переліку авіасполучень з італійськими містами.