Конкурс проєктів місцевих ініціатив: У Ралівській громаді відремонтовано народний дім

Конкурс проєктів місцевих ініціатив: У Ралівській громаді відремонтовано народний дім

02.11.2021

Мешканцям Ралівської громади Самбірського району вдалося цього року реалізувати три мікропроєкти зі співфінансуванням з обласного бюджету.

Зокрема в кінці жовтня завершилися роботи з проведення капітального ремонту приміщення Народного дому у селі Нагірне. В рамках проєкту в будівлі вдалося замінити стару дерев'яну підлогу на бетонну з керамічною плиткою, встановлено монолітні сходи, помальовано стіни приміщення та вмонтовано нове освітлення. Відновлений об'єкт уже здано в експлуатацію.

Загальна вартість об'єкту становить 226 тисяч гривень, 113 тисяч перераховано з бюджету Львівської області, решту додали з місцевого бюджету Ралівської громади та зі спонсорських коштів.

Як зазначив депутат громади Володимир Роман, - результатом мікропроєкту стали комфортні умови для дозвілля та відпочинку мешканців. У відновленому приміщенні народного дому проводитимуть соціальні, культурні, просвітницькі заходи.

У Народному домі села Нагірне діють бібліотека, дитячі гуртки та відомий аматорський ансамбль лемківської пісні «Юш мелем». Учасники колективу - нащадки лемків-переселенців, які зберігають свої культурні традиції та надбання. У 2002 році ансамбль "Юш мелем" отримав статус Народного аматорського.