«Змінимо країну разом»: діти з Львівщини та Луганщини відкрили зміну в «Росинці»

«Змінимо країну разом»: діти з Львівщини та Луганщини відкрили зміну в «Росинці»

07.08.2019

Сьогодні, 7 серпня, відбулося відкриття зміни у дитячому центрі оздоровлення, відпочинку та туризму «Росинка», де від 3 серпня відпочивають діти з Білокуракинщини Луганської області.

Привітати вихованців «Росинки» завітав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«Сьогодні, дивлячись на Вас, дорогі діти, ми, дорослі, поринули думками у своє дитинство. Зауважу, що ця табірна зміна особлива, бо разом із підростаючим поколінням Жовківщини оздоровлюються тут і наші юні гості з Білокуракинщини. Можливо, якби усі роки незалежності було таке єднання молоді сходу і заходу, то не було би зараз і війни… Нам, дітям і дорослим, важливо відчувати життя і пульс єдиної країни. До зустрічі наступного року!», - сказав очільник облради.

У межах заходу відбулося урочисте підняття Державного Прапора України, святковий концерт, а також нагородження переможців дитячої спартакіади.

Варто додати, що діти з Білокуракинщини Луганської області прибули на Львівщину в межах Програми «Змінимо країну разом», яка працює вже 3 роки.

Як відомо, Програма «Змінимо країну разом» передбачає міжрегіональне співробітництво Львівщини з Луганщиною у освітній, культурній, медійній, соціальній та інших галузях. 

Нагадаємо, 16 вересня 2017 року Міністерство освіти і науки України, Львівська обласна рада, Львівська облдержадміністрація, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація підписали декларацію намірів співпраці в освітній галузі задля формування в учнівської молоді східної та західної України цінностей на засадах загальноукраїнської ідентичності та патріотизму.