Заповідник «Нагуєвичі» отримав від закордонних партнерів пакувальні матеріали та протипожежні засоби

Заповідник «Нагуєвичі» отримав від закордонних партнерів  пакувальні матеріали та протипожежні засоби

08.08.2022

Для Державного історико-культурного заповідника "Нагуєвичі" передали допомогу від швейцарських музейників, а саме вогнетривкі плівки, дерев'яні кнотенери для транспортування та зберігання об'ємних музейних предметів, пакування для транспортування творів живопису, папір для перекладання графіки, вогнегасники.

«Ми вдячні голові ГО "Західноукраїнська спілка музеїв" та директору КЗ ЛОР "Історико-краєзнавчий музей" міста Винник Ігорю Тимцеві, комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради, які доклалися, щоб отримати якісні захисні засоби від наших закордонних партнерів. Допомогли у перевезенні й зберіганні матеріалів українські спільноти Німеччини та Польщі. 
Отож, тепер євростандарти захисту, транспортування та зберігання фондової колекції Нагуєвич вдосконалено», - зазначив директор заповідника Богдан Лазорак.

Нагадаємо, близько 7 тонн пакувальних матеріалів та обладнання, засоби протипожежного захисту передали для музеїв України Об`єднання музеїв Швейцарії.
Ці засоби допоможуть зберегти експонати під час можливих надзвичайних ситуацій та при транспортуванні культурного надбання, зокрема з небезпечних регіонів. Привезені пакувальні матеріли розподілили між 20 музеями України, зокрема в Одесі, Полтаві, Львові, Тернополі, Харкові.