Заповідник «Древній Звенигород» приєднується до Дня неспішного мистецтва

Заповідник «Древній Звенигород» приєднується до Дня неспішного мистецтва

12.04.2021

Заповідник Древній Звенигород приєднується до Дня неспішного мистецтва і презентує свою сторінку на платформі Sketchfab.

«Як і більшість музеїв цього року, доєднуємось до Дня неспішного мистецтва в онлайн форматі. Запрошуємо переглянути  3D моделі знахідок XII-XIII ст. з літописного Звенигорода на платформі Sketchfab. Відтепер  23 артефакти можна роздивитись, не виходячи з дому», — говорить в. о. директора заповідника Наталя Войцещук.  

Першим пропонуємо до огляду цікавий хрест-енколпіон. Решта презентованих знахідок можна знайти на сторінці у Sketchfab.

Серед них: унікальні звенигородські «домовички», вишукані прикраси, хрест-енколпіон, речі побуту, зброя. 

На сторінці можна також у 3D форматі роздивитись реконструкцію однієї зі звенигородських косторізних майстерень часів середньовіччя.

Нагадаємо,  музеї зі всього світу долучаються до «Дня неспішного мистецтва» (Slow Art Day). Ідею його проведення у 2008 році придумав американський бізнес-консультант Філ Террі. Основна ціль – аби відвідувачі не пробігали повз твори, а отримали насолоду від їхнього споглядання. Для цього він запропонував у конкретний день виділити на відвідини музею мінімум годину і обрати для огляду не більше п’яти творів мистецтва. 

Ідея настільки всіх захопила, що буквально за кілька років до акції приєднались спершу десятки, а потім і сотні музеїв у різних країнах.