За місяць донорам крові на Львівщині передали понад 2400 квитків і флаєрів у заклади культури

За місяць донорам крові на Львівщині передали понад 2400 квитків і флаєрів у заклади культури

15.04.2024

Впродовж місяця, від 14 березня до 14 квітня, на Львівщині тривала акція “Наповнення” для донорів крові. За її умовами, всі, хто здавав кров у Львівському обласному центрі служби крові (Пекарська 65) або Львівському міському центрі крові (Миколайчука 9), отримували можливість відвідати один із понад 30-и закладів  культури Львівської області.

Акція цьогоріч проходила вдруге, вперше вона відбулася минулого року за ініціативи львівського Інституту стратегії культури – для міста та Львівської обласної ради та адміністрації – для області. Проте цього року всі заклади та організатори об’єдналися для популяризації донорства.

“Цьогоріч в акції взяли участь заклади культури національного та обласного рівня, театри, галереї, заповідники і музеї, які належать до відання громад області, а також приватні установи. Загалом ми передали обласному та міському центрам крові понад 500 квитків у різні театри, ще понад 1800 спеціально надрукованих для акції флаєрів були вхідними квитками для музеїв, галерей та навіть “Дрогобицької солеварні”. Дякую за участь в акції кожному донору, дякую всім колегам, співорганізаторам, дякую фахівцям обидвох центрів крові та всім закладам культури. Сподіваюся, що нам вдасться таку акцію проводити щороку, а можливо, навіть поширити її на всю територію України”, - зазначив депутат Львівської обласної ради та член опікунської ради обласного Центру служби крові Захар Миляник, який два роки є співініціатором та співорганізатором проведення акції “Наповнення”.

У Львівському обласному центрі служби крові кажуть, що вдячні громадськості та всім учасникам акції за увагу до донорства крові та його популяризацію. Донорська кров тут потрібна завжди та усіх груп, саме звідси її передають військовим та всім лікарням області, які потребують відповідних груп крові чи її компонентів.

Здати кров на вулиці Пекарській, 65 у Львові можна з понеділка по п’ятницю, від 8:30 до 13:30. Також Центр крові працює у деякі суботи, про що завчасу повідомляють на сторінці у фейсбуку: https://www.facebook.com/centrkrovi.lviv. Так само працівників центру можна запросити до своєї організації - для забору крові у певної кількості працівників колективу.  Для цього установа має спеціально обладнаний в автобусі мобільний центр крові.

Донорами можуть стати особи, віком від 18 до 60 років, без хронічних захворювань, які не хворіли та не вживали ліки протягом останніх 14 днів (антибіотики, противірусні, протизапальні), мають нормальний артеріальний тиск. Більше інформації про те, як стати донором і що можна їсти перед здачею крові є тут: https://griml.com/HenS7 

З собою обов’язково мати документ, який засвідчує особу.

Контакти Центру служби крові для консультації та номер телефону експедиції: 
050 334 65 47 - цілодобова довідка про наявність потрібної Вам групи крові та її компонентів,
093 552 15 14 - також довідка.