З нагоди Дня міста біля Ратуші у Львові замайоріли прапори військових структур та сил оборони України

З нагоди Дня міста біля Ратуші у Львові замайоріли прапори військових структур та сил оборони України

27.04.2024

З нагоди 768 років міста Львова на площі Ринок сьогодні, 27 квітня, відбулося урочисте підняття штандарту Львова та церемонія винесення прапорів військових структур та сил оборони України, щоб нагадати усім про усіх українських захисників, які зазищають нашу незалежність.

Цьогоріч честь піднімати штандарт міста надали Яні Степаненко – дівчинці, яка постраждала внаслідок ракетного удару рф по вокзалу у Краматорську.

Опісля присутні хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих у російсько-українській війні – військових та цивільних, згадали українських мужніх захисників, які сьогодні боронять Україну від російського загарбника.

У заході взяли участь представники влади області та міста, депутати, духовенство, почесні мешканці, громадськість, львів'яни та гості міста.

«768 років — це велика цифра! Львів — дуже старий, княжий, традиційний, впертий, мудрий і рідний.

Але він також молодий і сучасний, здатний драйвити, як підліток, використовуючи для того і старі традиції — як от гаївки в Шевченківському гаю.

Вірю, що святий Юрій теж, як воїн, – давно у рядах нашого війська, на захисті України, поруч зі своїми містянами. У рядах бригад ЗСУ, чиї прапори сьогодні так щемко і гордо майорять на головній площі Львова.

Вітаю з Днем міста всіх із серцями лева. Памʼятаймо, що наше спільне завдання: вірити, боротися, молитися, працювати і наближати щодня перемогу», - зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

На завершення почесна варта Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного пройшлася урочистим маршем площею Ринок.