Юрій Холод: “За три роки у госпіталі імені Юрія Липи відремонтували до десяти відділень”

Юрій Холод: “За три роки у госпіталі імені Юрія Липи відремонтували до десяти відділень”

15.04.2024

 

Львівський обласний госпіталь інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи поступово перезапускають як повноцінну обласну лікарню. Нещодавно тут запустили ургенцію, доукомплектовують лікарський штат, інтенсивні ремонти тривають по різних корпусах лікарні. Сьогодні з виїзною нарадою в обласному комунальному закладі побував заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.  

За три крайні роки у Винниківському шпиталі здійснили ремонти і закупили нове обладнання у відділеннях хірургії, урології, гінекології, травматології та ортопедії, артрології, вертебрології, нейрохірургії, фізичної реабілітації. У відділенні реабілітації на дев’ятому поверсі встановили найсучасніше обладнання, триває ремонт четвертого поверху лікарні, де буде стаціонарна реабілітація. Також у медустанові замінили чотири старі ліфти, відремонтували ліфтові холи на всіх дев’яти поверхах та сходову клітку, обладнали “теплий бокс”, куди з дня на день заїжджатимуть карети “швидкої”. Наразі також розпочинають ремонт операційного блоку, у планах – оновлення стерилізаційного відділення.

“Від часу пандемії коронавірусу ми поступово перезапускаємо роботу шпиталю імені Юрія Липи як повноцінної обласної лікарні. Від 2022 року половина пацієнтів медзакладу – військові та українці, які постраждали внаслідок воєнних дій. Проте області бракує єдиної повноцінної, сучасної лікарні, яка надавала б послуги комплексно, якісно та швидко. Саме тому ми з керівництвом лікарні працюємо над реальним покращенням матеріально-технічного стану шпиталю, а також над розвитком вже існуючих і нових напрямів лікування у ньому. Найперше йдеться про ургенцію і реабілітацію”, – зазначає Юрій Холод.

Разом із директором медзкладу Максимом Прикупенком та заступником керівника управління майном спільної власності Львівської обласної ради Віктором Кусим, він оглянув та обговорив ремонтні роботи, які тривають, та ті, які планують запускати у шпиталі незабаром.

“Традиційно вже, до нас із цілої області привозять дуже багато пацієнтів з підозрою на інсульт, у нас хороша хірургія, ортопедія і єдине на заході України відділення кістково-гнійної хірургії. Лікарі бригад екстреної допомоги точно орієнтуються, куди яких пацієнтів доправляти найкраще”, - розповідає директор лікарні Максим Прикупенко.

Нагадаємо, в обласному шпиталі ветеранів нещодавно також завершили благоустрій території та встановили сучасний відкритий тренувально-реабілітаційний майданчик на території медзакладу.