Юрій Гудима взяв участь у відкритті виставки «Львів. 1939 рік… Тоталітаризм в дії»

Юрій Гудима взяв участь у відкритті виставки «Львів. 1939 рік… Тоталітаризм в дії»

13.02.2020

У Львівській національній науковій бібліотеці України імені В. Стефаника сьогодні, 13 лютого, розпочала роботу виставка архівних документів, періодичних видань та книг під назвою «Львів. 1939 рік… Тоталітаризм в дії».

Як відомо, у 2020 році минає 80-та річниця з часу знищення радянською владою національних установ і організацій Галичини, зокрема Наукового Товариства імені Шевченка, Народного Дому, Студіону, Оссолінеуму та інших.

Відтак з метою відновлення історичної пам’яті у ЛННБ України ім. В. Стефаника підготовлено виставку архівних документів, періодичних видань та книг під назвою «Львів. 1939 рік… Тоталітаризм в дії», що складається з розділів: «Архівні документи: переміщені фонди» та «Спецфонд. Ув’язнена книга».

Участь у відкритті виставки взяв заступник голови Львівської обласної ради Юрій Гудима.

«Ця виставка – це історична правда про тоталітарний режим радянського союзу. І цю правду необхідно доносити до молодого покоління, особливо зараз, коли в Україні йде війна.

Від імені Львівської обласної ради дякую всім працівникам бібліотеки за організацію виставки про радянський тоталітаризм у Львові», - сказав він.

Крім того, Юрій Гудима висловив ідею представити дану виставку в районах області.