Випускникам Львівського державного університету внутрішніх справ вручили дипломи й офіцерські звання

Випускникам Львівського державного університету внутрішніх справ вручили дипломи й офіцерські звання

12.04.2024

Урочистості з нагоди завершення навчання відбулися сьогодні, 12 квітня, у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

Захід розпочався виконанням Державного Гімну України та внесенням університетського прапора. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв внаслідок російського вторгнення. Випускники поклали квіти до пам'ятників правоохоронцям, які загинули під час виконання службових обов'язків та під час бойових дій.

20 випускників ЛДУВС загинули під час бойових дій. Один з працівників університету пропав безвісти. Двоє випускників нагороджені званнями Героя України, один із них посмертно.

Майбутніх правоохоронців привітали представники влади, Національної поліції України та ректор Львівського державного університету внутрішніх справ Роман Благута.

«Ми намагалися максимально наблизити ваші знання і вміння до потреб практики. Я свідомий того, що не все задумане вдалося реалізувати. Але я обіцяю, що ми будемо вдосконалюватися далі. І від того, наскільки ви будете працювати над собою, захочете ставати кращими, фаховішими, наскільки будете згуртованими й критичними до себе, правдивими до людей, вмілими у виконанні завдань, залежить наш успіх у перспективі. За вас будемо вболівати. Дякую вам і вашим батькам, що виховали офіцерів», – зазначив під час виступу ректор університету.

Від імені Львівської обласної ради випускників привітав в.о. керуючого справами облради Ярослав Гасяк.

«Коли ви вступали до університету напевно і не могли собі уявити, що заняття будуть проходити в укриттях, а на вулиці лунатиме сирена. Але ви впоралися з цими викликами. За свої знання у цих стінах ви отримували оцінки, а вже від завтра вашою найвищою оцінкою стане не цифра, а довіра громадян, повага до вас і вашої професії. Саме ви будете захищати тих, хто потребує допомоги, утверджувати принципи верховенства права і законності. Хочу побажати вам, щоби жодні виклики не порушили вашу вірність присязі», – зазначив Ярослав Гасяк.

Завершився захід урочистим маршем випускників та традиційною церемонією підкидання монет.