Ви не залишитеся без зарплат - Ірина Гримак пообіцяла підтримку працівникам профтехосвіти Львівщини

Ви не залишитеся без зарплат - Ірина Гримак пообіцяла підтримку працівникам профтехосвіти Львівщини

21.12.2021

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак зустрілася з працівниками професійно-технічної освіти, які 21 грудня вийшли під стіни обласної ради з вимогою не обмежувати фінансування видатків на освітню галузь.  

«Львівська обласна рада ніколи не буде стояти осторонь проблем освітян і точно ніколи не знехтує їхніми питаннями. Ви не залишитеся без зарплат та інших виплат, - пообіцяла Ірина Гримак.-  Але  система професійно-технічної освіти потребує реформування,  і це завдання, яке стоїть перед державою та обласною владою у 2022 році».

 За словами голови обласної ради, перш ніж починати зміни потрібно провести аналіз управлінських процесів та зафіксувати майновий стан установ професійно технічної освіти. Саме з цією метою в першій половині року  буде проведений аудит у всіх закладах профтехосвіти Львівщини.  

«Переконана, спільними зусиллями нам вдасться модернізувати галузь, зробити випускників наших профтехнічних закладів затребуваними на ринку праці. Наша мета - зробити партнерами сучасні підприємства та заклади  професійної освіти. Бізнес, виробники можуть інвестувати кошти у підготовку кадрів для власних потреб. Наше завдання налагодити комунікацію та надати підтримку і сприяння усім ініціативам», - пояснила Ірина Гримак.