В обласній раді відкрили виставку робіт дітей – учасників конкурсу «Золотий мольберт»

В обласній раді відкрили виставку робіт дітей – учасників конкурсу «Золотий мольберт»

30.09.2021

У холі Львівської обласної ради сьогодні, 30 вересня, перед початком сесійного засідання відкрили експозиції виставок «Наш рідний край» та «Моя Україно», присвячені Незалежності України, створеної учасниками конкурсу дитячої творчості «Золотий мольберт».

Заступниця керуючого справами Львівської обласної ради Мирослава Туркало зазначила, що роботи дітей,  представлені на виставці  привернуть увагу суспільства до мистецтва, та обдарованої української молоді.

«В рамках конкурсу «Золотий мольберт» щороку відбуваються великі виставки. Сьогодні ми представили роботи талановитих дітей в приміщенні обласної ради й вдячні викладачам та наставникам за те, що підтримали таку ініціативу. Художніми роботами діти відтворили краєвиди Львівщини, тут представлені зразки ткацького мистецтва, керамічні вироби. Особливої уваги заслуговують полотна триразового переможця конкурсу Павла Шучка. Дитяча творчість унікальна, вона надихає та мотивує пізнавати рідний край поглядом дітей», - зазначила Мирослава Туркало.

Вже 19 років на Львівщину з усього світу щороку прибувають талановиті діти, щоб у творчому спілкуванні на пленерах та майстер-класах Міжнародного форуму та конкурсу «Золотий мольберт» розкрити свій дар та залишити нащадкам шедеври, які зараз зберігаються в архівах Львівської дитячої галереї.

Ці шедеври, щорічно мандруючи Україною, експонуються в найкращих галереях і музеях нашої держави: Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького, Львівському палаці мистецтв, Харківському художньому музеї, Донецькому обласному музеї, Музеї книги та друкарства України.

Так у жовтні минулого року у Краєзнавчому музеї Станиці Луганської відкрили постійну дитяча галерея «Золотий мольберт на Сході України».

На базі artclass.lviv.ua – БОБФ «Львівська дитяча галерея» у 2020 році відкрито унікальні віртуальні галереї дитячих шедеврів талановитих дітей з різних областей України та інших країн світу. Зали цих галерей є окрасою не тільки українського, але й світового простору, вони не мають аналогів у світі та призначені для того, щоб не тільки діти, але й педагоги мистецтва використовували це середовище для розкриття та багатогранного розвитку власних талантів.

«Завдяки особистій підтримці голови Львівської обласної ради пані Ірини Гримак, ми зараз робимо перший крок до відродження Першої дитячої галереї у Львові та відкриваємо у Львівській обласній раді експозиції виставок «Наш рідний край» та «Моя Україно», присвячена Незалежності України. Ці маленькі шедеври, створені талановитими дітьми не тільки Львівщини, але й різних областей України, стануть окрасою Львівської обласної ради та надихатимуть наших депутатів на добрі діла для утвердження Незалежної України, заради найціннішого, що є у нашому житті  – наших дітей та їх майбутнього» - наголосила засновниця першої у Львові «Дитячої галереї», та Міжнародних форуму та конкурсу «Золотий мольберт» Ольга Михайлюк.