В обласній раді працюють над проєктом Кодексу етики депутатів

В обласній раді працюють над проєктом Кодексу етики депутатів

15.09.2021

Пропозиції щодо формування Кодексу етики депутатів Львівської обласної ради обговорили члени комісії з питань законності, депутатської етики, регламенту та свободи слова. Засідання комісії відбулося в середу, 15 вересня.

Депутати вирішили створити робочу групу в межах постійної профільної комісії та залучити до написання документу представників усіх фракцій, а також експертів від громадських організацій.

"Досі у Львівській обласній раді такого кодексу не було. Як голова комісії я подав пропозицію сформувати такий документ. Ми підготували перший текст редакції, його розглядатиме робоча група. Від кожної фракції надходитимуть пропозиції, також ми врахуємо рекомендації антикорупційних правоохоронних органів, інститутів громадянського суспільства", - розповів голова комісії з питань законності, депутатської етики та регламенту Роман Фединяк.

"Про необхідність формування Кодексу етики депутатів ми говорили ще на початку роботи сесії VIII скликання. У ньому ми передбачимо критерії відповідальності і якісної роботи кожного депутата, внутрішню комунікацію. І ще до кінця року плануємо винести проєкт документу на розгляд сесії",- доповнила депутатка Ірина Супрун.