«Успішні громади Львівщини: від стратегії до добробуту»: триває стратегічна сесія Львівської обласної ради

«Успішні громади Львівщини: від стратегії до добробуту»: триває стратегічна сесія Львівської обласної ради

29.01.2021

Із ініціативи голови Львівської обласної ради Ірини Гримак сьогодні 29 січня, відбувається стратегічна сесія Львівської обласної ради «Успішні громади Львівщини: від стратегії до добробуту».

Участь у заході беруть голова обласної ради Ірина Гримак, перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, керівництво Львівської ОДА, голови фракцій обласної ради, голови профільних депутатських комісій обласної ради, голови районних рад області, голови об`єднаних територіальних громад, представники Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна».

Як зазначила у вітальному слові Ірина Гримак, сьогодні унікальний захід, бо вперше після виборів і завершення першої фази децентралізації відбувається зустріч у такому форматі.

«Ми отримали 73 ОТГ, ми отримали дуже багато нових якісних керівників, рад і, звичайно, - достатньо оновлену, професійну, якісну, нову команду в обласній раді на Львівщині. Однак реформа децентралізації поставила нас перед багатьма викликами і низкою запитань. Тому сьогодні з моєї ініціативи відбувається ця спільна зустріч для того, щоб ми разом змогли опрацювати ці виклики і дати відповіді на ті запитання, які перед нами стоять. Звичайно, роботи і планів є багато, але ми, як представницький орган пропонуємо вибрати спільний шлях.

Звичайно, що обласна рада сьогодні хоче планувати свою роботу і визначати пріоритети для розвитку громади Львівщини, спираючись на думку мешканців та керівників ОТГ.

Ми очікуємо, що кожна ОТГ, її керівник, її депутатський склад – це саме ті люди, ті команди, які повинні формувати думку, пріоритети, плани розвитку Львівщини в цілому. І відповідно робити все, щоб забезпечувати комфортне життя населення області. Зауважу, що 16 лютого відбудеться сесія обласної ради, на якій плануємо презентувати низку обласних цільових програм, які наповнять змістом розвиток галузей області. І тому ми запросили вас на цю зустріч, щоб обговорити, презентувати наше бачення обласних програм і почути вашу думку щодо пріоритетів розвитку.

Переконана, що ця зустріч дасть хороший старт нашій подальшій спільній співпраці. Ми сьогодні – одна велика команда, у нас спільні інтереси, адже Львівщина одна, а розвиток громад, добробут і комфорт мешканців Львівщини – наша головна мета», - наголосила Ірина Гримак, звертаючись до присутніх.

Додамо, що під час стратегічної сесії учасники матимуть можливість ознайомитися з баченням розвитку Львівщини в контексті обласних програм та взяти участь в обговоренні шляхів залучення додаткових ресурсів для розвитку територіальних громад. Крім того, Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та Асоціація «Єврорегіон Карпати - Україна» презентуватимуть концептуальні напрями у співпраці з об’єднаними територіальними громадами на шляху реалізації Стратегії Львівщини.

Також відбудеться підписання меморандуму між Асоціацією місцевих рад «Ради Львівщини» і Всеукраїнською асоціацією ОТГ. Вони планують співпрацювати, зокрема в підготовці законопроектів, які потрібні для того, щоб ОТГ розвивалися.