У Західноукраїнському дитячому медичному центрі відкрили дитячу точку «Спільно»

У Західноукраїнському дитячому медичному центрі відкрили дитячу точку «Спільно»

22.09.2022

У Комунальному закладі Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» реалізували освітній проєкт  «Дитячі точки «Спільно» за підтримки ЮНІСЕФ.

На відкриття простору, дружнього до дитини, прийшли маленькі пацієнти, які очікували на прийом лікаря. Адже точка «Спільно» розрахована переважно на амбулаторних відвідувачів лікарні. Тут з малюками працюватимуть соціальний педагог-аніматор та психолог. Пацієнти зі стаціонару також матимуть можливість перебувати в облаштованій кімнаті: для них у цілях безпеки виокремлять певний час та підберуть розваги. 

«У нашій лікарні практика арт-терапії для дітей у стаціонарі існує ще з 1998 року. А зараз, дякуючи зусиллям та сприянню дитячому фонду ООН  ЮНІСЕФ та БО «Українська освітня платформа», маємо такий арт-простір і для амбулаторних пацієнтів», - зазначив директор ЗУСДМЦ Андрій Синюта.

Представниця благодійної організації, керівниця програми «Громада для сім'ї» Маріанна Білик зауважила, що мета таких дитячих точок – надавати допомогу батькам  з дітьми. Спільна ініціатива щодо облаштування таких кімнат триває у Львівській, Івано-Франківській та Тернопільській областях, починаючи з квітня цього року.

«Діти, потрапляючи у лікарню, дуже хвилюються. Щоб зняти напругу, треба їх чимось зацікавити. Тож такий дружній простір дає дитині почуття безпеки, відволікає від думок про маніпуляції і налаштовує на позитив», - пояснює Марія Сковрон, дитячий психолог.

Дитяча точка «Спільно» буде корисною і батькам, які зможуть залишити дитину на певний час з фахівцями. Особливо це стане у пригоді сім’ям, де двоє чи більше дітей: адже поки одну дитину оглядатиме лікар, інша перебуватиме під опікою працівника дитячої точки.

Освітній проєкт  для дітей реалізується в межах підписаного меморандуму про співпрацю Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» з благодійною організацією “Українська освітня платформа” та за підтримки Дитячого фонду ЮНІСЕФ Україна.