У Рава-Руській реалізується транскордонний проєкт для розвитку туризму та соціально-культурного життя в Польщі та Україні

У Рава-Руській реалізується транскордонний проєкт для розвитку туризму та соціально-культурного життя в Польщі та Україні

22.01.2021

Комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва спільно з профільним департаментом ЛОДА розпочали знайомство з проєктами міжнародної технічної допомоги, які здійснюються на Львівщині за співфінансування з обласного бюджету. 

Учора вони відвідали м. Рава-Руська, де реалізується транскордонний проєкт «Монастирі-близнюки Венгрув та Рава-Руська – використання потенціалу історичної спадщини закону Реформаторів для розвитку туризму та соціально-культурного розвитку життя в Польщі та Україні». 

«Раді, що до візиту долучилася  Генеральна Консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкєвіч. Проєкт має фінішувати до кінця цього року і головним його акцентом стане створення Осередку діалогу культур, який сприятиме обміну молоді, організації спільних із польськими колегами культурних заходів, конференцій. Також в рамках проєкту мають функціонувати будинки сімейного типу на 40 дітей. Цей проєкт дозволить не лише поглибити добросусідські відносини з Республікою Польща, а і вирішити соціальні проблеми», - розповіла голова комісії Наталія Галецька.

Наступний проєкт, який відвідає комісія це «Створення системи швидкого реагування на інформацію про злочини та інші події у Львові». 

«Із ним будемо детальніше знайомитися на місці рівно за тиждень,  - повідомила Наталія Галецька. - Загалом члени комісії планують подивитися усі 23 проєкти МТД, на які обласна рада планує виділити кошти на співфінансування  цього року».