У Нагуєвичах представлять фондову колекцію марок минулого століття від Підпільної Пошти України

У Нагуєвичах представлять фондову колекцію марок минулого століття від Підпільної Пошти України

06.10.2022

У Державному історико-культурному заповіднику "Нагуєвичі" 9 жовтня відбудеться відкриття філателістичної виставки "Марки як зброя".  

Колектив комунального закладу Львівської обласної ради організовує виставку з  нагоди Всесвітнього дня пошти.  В експозиції буде представлено колекцію із фондів музею в Нагуєвичах. Це марки видавництва Підпільної Пошти України. Вона була заснована уродженцем Дрогобича Любомиром Рихтицьким в еміграції у Мюнхені після Другої світової війни. Підпільна Пошта України діяла у Західній Німеччині з  1949  по 1983 роки.  

«Основна мета цих марок - це пропаганда в середині країни й в усьому світі українських досягнень, культури, історії, визначних місць. Українські емігранти купували та наклеювали марки ППУ на конверти поряд з офіційними марками своїх країн, де проживали. Так марки ППУ розходились по всьому світу пропагуючи, що Україна не зламалася і продовжує боротися за свою свободу і незалежність», - розповідають працівники Державного історико-культурного заповідника "Нагуєвичі".