У Львові вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших держав

У Львові вшанували пам'ять учасників бойових дій на території інших держав

15.02.2021

Сьогодні, 15 лютого, у Львові  відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Вшанування пам’яті розпочалося Архієрейською Божественною літургією у військовому Храмі Стрітення Господнього УГКЦ.

Опісля керівництво Львівської обласної та міської ради, ОДА, громадськість поклали  квіти до пам’ятного знаку «Громадянам Львівщини, полеглим в Афганістані в 1979-1989 рр.» та до пам’ятника «Воїнам, що віддали свої життя за Україну».
Священнослужителі відправили панахиду за полеглими в Афганістані.

«Сьогодні ми молитвою шанобливо дякуємо тим, хто, на жаль, не повернувся. Словами підтримки і поваги дякуємо кожному воїну, хто пройшов це випробування мужності. Те, що ви пережили неможливо уявити. Біль втрати друзів, колег, рідних, побратимів. У такі моменти найгостріше несправедливо, що час не вертається назад. 

Від імені голови Львівської обласної ради Ірини Гримак, від нашої громади та від себе особисто, схиляю голову перед вашою мужністю!» - зазначив перший заступник голови обласної ради Євгеній Гірник під час громадського  віче.

Завершилися заходи урочистим проходженням роти почесної варти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного