У Львові вшанували пам’ять репресованих українців

У Львові вшанували пам’ять репресованих українців

21.05.2023

День пам’яті жертв політичних репресій відзначили сьогодні, 21 травня, у Львові.

Біля пам'ятника Жертвам комуністичних злочинів відбулися поминальні заходи, в яких взяли участь родичі загиблих від політичних репресій, громадськість, влада, військовослужбовці, депутати Верховної ради, депутати Львівської обласної ради Юрій Холод, Святослав Шеремета, Олег Дуда, Павло Ткачук, Назар Сумало.

Присутні поклали квіти до пам'ятника і спільно виконали Гімн України. Священики різних конфесій відправили екуменічну панахиду за жертвами комуністичних злочинів. 

“Коли сьогодні йде велика війна в Україні, потрібно пам'ятати нашу історію. Потрібно пам'ятати, що ці люди, які знаходяться тут, знають, якими були репресії і як виживали їхні рідні. Як всіх вивозили на Сибір, – повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. – Сьогодні ситуація не змінилася. Ворог далі винищує наші сім'ї, вивозить у невідомому напрямку українських дітей. Потрібно приходити сюди щороку і показувати, що ми знаємо нашу історію, знаємо, як “рускій мір” винищував українців тоді і сьогодні продовжує знищувати український народ”.