У Львові відбулося урочисте відзначення 112-тої річниці Дня Першої Пластової Присяги

У Львові відбулося урочисте відзначення 112-тої річниці Дня Першої Пластової Присяги

06.04.2024

Сьогодні, 6 квітня, на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка відбулися заходи з нагоди 112-тої річниці Дня Першої Пластової Присяги.

Пластуни Львівської області від найменших дворічних пташат до найстарших українських скаутів взяли участь в урочистих пластових церемоніалах: пов’язанні хусток пташатам і новакам та прийняття до пластового гуртка. Відтак відбулося складання пластової присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність, молитва та винесення прапора. Також пластуни пом’янули тих Героїв, які віддали життя за волю України.

Привітати українських скаутів прийшли представники влади області, депутат Львівської обласної ради Ростислав Добош, очільники молодіжних організацій.

«Пластова присяга сьогодні – це про пам’ять тих, хто тримає для нас небо. І обіцянка майбутнім поколінням вибороти незалежність України», - наголошують пластуни.

Також в межах заходів відбудуться квести, активності для новаків, ярмарок, фестиваль та святкова ватра. 

Окрім того, пластуни покладуть квіти до меморіальної таблиці Першій Пластовій Присязі у м. Львові.

Пластову присягу на вірність Україні вперше склали 10 юнаків у Львові 12 квітня 1912 року. Традиційно цей день вважають днем народження організації. Цього року Національна скаутська організація «Пласт» святкує свою 112-ту річницю.

Святкування Дня Присяги символізує єдність пластунів по всьому світу та вірність пластовим ідеалам, традиціям та цінностям.