У Львові презентували видання «Церкви Пакистану»  

У Львові презентували видання «Церкви Пакистану»  

02.07.2022

1 липня в приміщенні Українського католицького університету презентували книгу «Церкви Пакистану». Видання до Львова привіз Надзвичайний й Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Ноель Ізраель Хохара.  

Як зазначив сходознавець, викладач УКУ, працівник Інституту релігії і суспільства УКУ Роман Назаренко, дослідження церков Пакистану є дуже цікавим. Це добра нагода засвідчити добрі україно-пакистанські стосунки й водночас провадити міжрелігійний діалог, пізнавати наші народи.  

Під час візиту посла йшлося про налагодження співпраці між Ісламською Республікою Пакистан та Україною. Ізраель Хохара запевнив, що пакистанці підтримують Україну від початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, для забезпечення гуманітарних потреб передали понад 80 000 тонн медичних препаратів. Після презентації видання «Церкви Пакистану», Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Ноель Ізраель Хохара та заступниця керуючого справами Львівської обласної ради Мирослава Туркало обмінялися пам’ятними подарунками.  

«Пакистан підтримує Україну матеріально й духовно. Звісно, зараз усі зусилля спрямовані на боротьбу за цілісність і незалежність нашої держави. Ми щиро дякуємо за солідарність у важкий час. Після перемоги України дружні стосунки між нашими народами посиляться. Ми будемо раді вітати туристів з Пакистану у нас, на Львівщині. Адже українці сильна, духовна нація. Зокрема на Львівщині є чимало пам’яток історії, архітектури, велика культурна, релігійна спадщина з якою ми будемо знайомити громадян інших країн», - наголосила Мирослава Туркало.