У Львівському перинатальному центрі облаштують симуляційно-тренінговий центр

У Львівському перинатальному центрі облаштують симуляційно-тренінговий центр

16.04.2024

У Львівському обласному перинатальному центрі планують створити симуляційно-тренінговий центр

Створення такого навчального простору стане можливістю відпрацювати дії при патологіях, що важко зустріти у повсякденній лікарській практиці. Про це йшлося під час зустрічі директоркиа Центру Марії Малачинської, заступниці з якості медичної діяльності Наталії Вереснюк та керівником Н.З.Техно в Україні, менеджером медичних проєктів та Niklas de Mare, директором N.Z.Techno Handels GmbH (Відень, Австрія) Володимиром Мітіним.

Обговорили створення медичного симуляційно-тренінгового центру на базі установи, зокрема про напрямок неонатології та перспективи облаштування майбутнього навчального простору неонатологічними тренажерами і симуляторами.

«Створення симуляційно-тренінгового центру для лікарів-інтернів та практикуючих лікарів є вимогою часу і вкрай необхідним кроком задля покращення якості надання перинатальної медичної допомоги через відпрацювання практичних навичок на різноманітних тренажерах та віртуальних симуляторах без ризику для пацієнта», – зазначила Марія Малачинська.

Окрім того, як зауважили у Львівському обласному перинатальному центрі, створення такого навчального простору стане унікальною можливістю відпрацювати дії при патологіях, що важко зустріти у повсякденній лікарській практиці. Зокрема, розвинути впевненість під час перших самостійних маніпуляціях, виконувати відпрацювання навичок необмежену кількість разів. Важливо, що лікарі матимуть змогу об’єктивно оцінити досягнутий рівень майстерності та відпрацювати командний підхід до надання медичної допомоги.