У Львівському Палаці мистецтв відкрилася спільна художня виставка робіт братів Скопів

У Львівському Палаці мистецтв відкрилася спільна художня виставка робіт братів Скопів

05.07.2022

У вівторок, 5 липня у  Львівському Палаці мистецтв  відбулося відкриття виставки художників Ореста Скопа та Левка Скопа. Експозиція робіт відомого українського художника Ореста Скопа, присвячена до його 70-річного ювілею. У проєкті зібрано картини за увесь творчий період мистця.  

Керуюча справами Львівської обласної ради Марта Литвинюк побажала ювілярові Оресту Скопу миру, натхнення та ще багато виставок у майбутньому. Вона вручила художнику почесну відзнаку Львівської обласної ради «30 років Незалежності України». Представлений на експозиції авторський проєкт майстра іконопису Левка Скопа "Ікони і війна" – унікальний творчим задумом та тим,  що художник реалізовував ідею, після перенесеної операції на серці. Після виставки Левко Скоп планує повезти ікони в зону воєнних дій. Він подякував громаді Львівщини за постійну працю і допомогу військовим, котрі на фронті із 2014 року.

«Через стан здоров’я, кілька місяців я не міг поїхати на передову до наших захисників. Але обов’язково їздитиму далі, а також передаватиму військовим ікони, я знаю що у цьому є потреба. Звісно одна людина не може зробити багато, але ми разом із вами, нам допомагають невтомні волонтери та для усіх нас перемога у війні – найголовніша. А все інше зараз другорядне», - звернувся до присутніх на виставці Лев Скоп. Нагадаємо, що Лев Скоп у листопаді 2021 року до Дня Гідності та Свободи також отримав відзнаку Львівської обласної ради «30 років Незалежності України».