У Червонограді напрацьовують План дій справедливої трансформації громади

У Червонограді напрацьовують План дій справедливої трансформації громади

05.08.2022

У межах проєкту «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України» сьогодні, 5 серпня, відбулася консультація із зацікавленими сторонами з розробки Плану дій справедливої трансформації Червоноградської громади.

За словами керівниці регіонального офісу Компанії «GIZ» Галини Литвин, План дій справедливої трансформації – це пакет проєктів, які мали б реалізуватися на території Червоноградської громади у контексті потенційного закриття шахт і з врахуванням соціальних та енергетичних викликів сьогодення.

«Визначаємо пріоритети майбутнього документа і зосереджуємося на конкретних важливих ідеях, які мають суспільну цінність і є важливими для всієї громади. Йдеться зокрема про галузі енергетики, економіки, освіти, рекваліфікації», - розповіла Галина Литвин.

Під час заходу представили міжнародний досвід, кращі практики та законодавче забезпечення справедливого переходу вугільних громад України з огляду на війну в Україні.

Своїми думками поділилися представники Кабміну, профільних міністерств, народні депутати, регіональних і місцевих органів влади, бізнесу, організацій громадянського суспільства, експерти.

Нагадаємо, у Червонограді 22 червня презентували пілотний проєкт «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України», який впроваджується компанією GIZ за підтримки Уряду Німеччини.

Основна мета проєкту в Червонограді – трансформація вугільної галузі на прикладі шахти «Великомостівська» ДП «Львіввугілля» на соціально прийнятних умовах: створення нових виробництв, перекваліфікація й навчання мешканців, розвиток соціальної сфери та інфраструктури, вирішення питань екології.

Більше про проєкт «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України»  – за посиланням.