У Центрі Шептицького експонують витинанки жінок – громадських діячок України

У Центрі Шептицького експонують витинанки жінок – громадських діячок України

19.09.2019

Впродовж трьох тижнів, з 18 вересня по 4 жовтня, в межах XII Екуменічного Соціального Тижня «Відповідальність vs популізм», у холі Центру Митрополита Андрея Шептицького Українського Католицького університету (вул. Козельницька, 2а) експонуватимуть витинанки, виготовлені жінками – громадськими діячками України. Тема виставки – «Дерево» як символ життя.

Серед майстринь: Оксана Юринець, українська політикиня (народна депутатка Верховної ради України VIII скликання), науковиця, громадська діячка; Ольга Михайлівна Кузьменко, мама Андрія  Кузьменка (Скрябіна); Оксана Винницька-Юсипович, почесний консул Канади в Україні; Наталія Бучинська, народна артистка України; Ольга Філатова-Кривецька, засновниця комплексу Edem Resort Medical and SPAОлена Заблоцька, лікарка-стоматологиня клініки Заблоцьких; Андріана Мальська, співзасновниця Благодійного фонду «Здорові діти», Галина Маслюк, почесний консул Казахстану в Західній Україні; Христина Береговська, дослідниця мистецтва діаспори; Юлія Жижко,  керівниця ГО «Ділові жінки Львівщини»; Ольга Децик, президентка Благодійного фонду «Немовля», Наталя Климовська, проректорка із розвитку та комунікацій УКУ та ін.

Роботи виготовлені жінками під час благодійного майстер-класу з витинанок «Віра в життя». Більшість учасниць витинали вперше, але з настановами та допомогою талановитої майстрині Дарії Альошкіної, створили чудові роботи.

На експозиції представлені також витинанки самої Дарії.

 «Я додала свої роботи, щоб ця експозиція виглядала комплексно і більше людей звернуло на неї увагу. Дуже люблю витинанки на вікнах. Колись, як не було фіранок, вішали паперові витинаночки на маленькі вікна. Тут вікна великі, тож і витинанки великі. Мені найбільше подобається процес, коли сходить сонце і через цю витинанку, її ажури падає світло та тінь. Це ніби рухома виставка. Тож маю надію, що вона потішить око глядача» - каже майстриня.

Нагадаємо, метою благодійного заходу «Віра в життя» є об’єднання відомих жінок України задля допомоги передчасно народженим діткам у їхньому майбутньому – підтримати життя, за яке вони борються. Спільно з Львівським обласним благодійним фондом «Немовля», який опікується передчасно народженими дітьми, організатори вирішили допомогти у здійсненні мрії – подарувати їм дитинство.

Тому після експонування виставки, 4 жовтня о 17.00 год. в межах 12 Екуменічного соціального тижня відбудеться благодійний аукціон витинанок за участю їх майстринь.  Отримані кошти передадуть благодійному фонду «Немовля».