У Будинку воїна відзначили День Збройних Сил України

У Будинку воїна відзначили День Збройних Сил України

06.12.2021

У комунальному закладі Львівської обласної ради "Будинок воїна" ввечері 6 грудня відзначили День Збройних Сил України. Як наголосив директор Будинку воїна, захід відбувся в родинному, побратимському колі. Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак отримала подяки за внесок у розвиток ветеранського руху, патріотизм та активну життєву позицію від командування та особового складу 28 окремої механізованої бригади та від  24 окремого штурмового батальйону «Айдар», від представниць Першого жіночого ветеранського простору «ReHub» та «Будинку воїна».

«Кажуть, що немає благороднішої місії, аніж захист свого народу, своєї батьківщини, рідної землі», - зазначила у виступі Ірина Гримак.- У 2014 і наступних роках цю місію на себе взяли сотні тисяч наших воїнів, добровольців та волонтерів – ставши опорою нашої держави та гарантом спокою у наших містах, громадах, на наших вулицях та у наших будинках. Тож у ці дні: 5 та 6 грудня – маємо два дуже важливі для сучасної України свята. День волонтера і день Збройних сил України. І рада, що сьогодні ми зустрічаємо їх у такому тісному родинному колі нашого Будинку Воїна».

Ірина Гримак  вручила цінний подарунок (годинник)  солдату Зоряні Козак та почесну відзнаку Львівської обласної ради «30 років незалежності України» молодшому сержантові Олегові Королю. Подяками від Львівської обласної ради нагороджено також старшого сержанта Павла Гладиша та солдата Василя Рубая. Присутні на заході разом заспівали українських повстанських пісень. Ділилися спогадами про побратимів.

«Ми не маємо тішитися тим, що було колись. А маємо працювати щоденно», - зазначив депутат Львівської обласної ради Сергій Дзядик та нагадав, що за роки російсько-української  війни волонтери з Львівщини понад 50 разів їздили на Схід і щоразу везли  на фронт допомогу від мешканців області.

«Не питай, що Україна зробила для тебе, а завжди думай про те, що ти зробив для України»,- акцентував у своєму зверненні до присутніх ветеран Тарас Сулимко. На його думку, саме 2014 рік став переломним у формуванні потужних Збройних Сил України.