Триває збір матеріалів для здобуття премії імені Степана Бандери у 2019 році

Триває збір матеріалів для здобуття премії імені Степана Бандери у 2019 році

23.04.2019

Із 1 січня і до 31 серпня 2019 року Львівська обласна рада збирає рекомендаційні звернення і матеріали від громадських, політичних та наукових інституцій про претендентів на здобуття Обласної премії імені Героя України Степана Бандери. 

Премією обласної ради відзначають громадських і політичних діячів, державницькі і громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.

Здобувача премії (особу чи інституцію) висувають громадські, політичні та наукові інституції з обов’язковими рекомендаціями щонайменше трьох громадських, політичних і наукових авторитетних діячів.

Присудження премії передбачається в трьох номінаціях, а саме: громадська, політична та науково-навчальна національна державотворча діяльність.

Грошова винагорода лауреата становить 20 000 грн.

Приносити матеріали слід у Львівську обласну раду (вул. Винниченка, 18, 3 пов.), каб. 318.

Із положенням про конкурс можна ознайомитися - нижче.

ПОЛОЖЕННЯ

про Обласну премію імені Героя України Степана Бандери

1. Премію обласної ради призначають у галузі національного державотворення.

2. Премією відзначають громадських і політичних діячів, державницькі та громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.

3. Премією нагороджують щорічно до дня уродин Степана Бандери – 1 січня.

4. Здобувача премії (особу чи інституцію) висувають громадські, політичні та наукові інституції з обов'язковими рекомендаціями (у довільній формі) щонайменше трьох авторитетних громадських, політичних і наукових діячів способом подання текстового тезового викладу громадської, політичної, наукової діяльності  та її результатів в українському державотворенні (проект, винахід, інвестиції, науково-теоретичні праці: монографія, посібник тощо відповідного спрямування).

5. Здобувачі премії не обмежені проживанням на території Львівської області.

6. Присудження премії передбачається в трьох номінаціях, а саме: громадська, політична, науково-навчальна національна державотворча діяльність.

7. Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20000 грн. Якщо здобувачі не відповідають поставленим вимогам, можливе присудження премії лише в окремих номінаціях або взагалі відсутність лауреата впродовж року.

8. Львівська обласна рада зберігає за собою право висунення власної кандидатури із запрошенням до конкурсу.

9. Матеріали – як здобутки за останні три роки – на здобуття премії приймають у Львівській обласній раді (постійна комісія з питань освіти і науки) за адресою: вул. В. Винниченка, 18, м. Львів, 79008); час подання матеріалів – від 1 січня до 31 серпня.

10. Подані матеріали щороку, у вересні, розглядає журі з присудження Обласної премії імені Героя України Степана Бандери і визначає переможців шляхом таємного голосування. До складу журі входять члени постійних комісій з питаньосвіти і науки та з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації.

11. Журі повноважне за умови участі в ньому більшості від загального складу журі.

12. Якщо на здобуття премії висунуто кандидатуру із членів журі, то ця особа не бере участі в обговоренні поданихкандидатур.

13. Рішення стосовно поданої кандидатури приймають на основі голосування:

- більшістю від присутніх на засіданні членів журі;

- за розгляду лише одного претендента в кожній номінації – 2/3 від присутніх на засіданні членів журі.

14. Якщо жоден із претендентів не набрав необхідної кількості голосів, відбувається переголосування щодо 2-хпретендентів, які набрали більшу кількість голосів.

15. Якщо претенденти в одній із номінацій набрали однакову кількість голосів, журі ухвалює, шляхом відкритого голосування, одне з таких рішень:

- премію поділити порівну;

- не присудити жодному претендентові;

- провести переголосування.

16. Рішення про присудження премії оголошується в пресі, електронних засобах масової інформації не пізніше 14 жовтня – свята Покрови Пресвятої Богородиці.

17. На основі протоколу за результатами засідання журі видається розпорядження голови обласної ради про нагородження переможців Обласної премії  імені Героя України Степана Бандери.

18. Виплату грошової частини премії здійснює департамент внутрішньої та інформаційної політики Львівської обласної державної адміністрації.