Ситуація в Соснівському ліцеї викликає стурбованість у комісії, – Іванна Герус

Ситуація в Соснівському ліцеї викликає стурбованість у комісії, – Іванна Герус

19.04.2021

Комісія з питань освіти, науки та інновацій сьогодні, 19 квітня, розпочала вивчення ситуації, яка склалася у Соснівському ліцеї №2 через булінг школярів.

Як зауважила голова комісії Іванна Герус, ситуація в Соснівському ліцеї №2 дуже неоднозначна і викликає стурбованість у профільної комісії, адже має місце тиск на дітей.

«Ситуація є давня, її тривалий час не вирішували і замовчували.

Сьогодні під час засідання комісії ми заслухали батьків, обурених словами директорки ліцею, сказаними на адресу їх дітей.

Щоб вивчити цю ситуацію всебічно, комісія вирішила наступного понеділка запросити на засідання начальника відділу освіти Червоноградської територіальної громади, представників педагогічного колективу і директорку Соснівського ліцею.

Ми однозначно за те, щоб ситуація була вирішена, щоб діти не мали страху і будь-яких обмежень відвідувати навчальний заклад. Адже кожна дитина має право на освіту і ми повинні його їм забезпечити», - підкреслила Іванна Герус.

Наразі протокол про адміністративне правопорушення, складений Червоноградським відділом поліції  на керівника ліцею Наталію Щербань за булінг школярів, розглядається в суді.

Як відомо, раніше у соціальній мережі було оприлюднено аудіозапис, на якому нібито директорка Соснівського ліцею грубо критикує школярів за їхній зовнішній вигляд.