Розвиток стартапів, патріотичне виховання та реалізація Європейського зеленого курсу – пропозиції до Стратегії Львівщини в освіті

Розвиток стартапів, патріотичне виховання та реалізація Європейського зеленого курсу – пропозиції до Стратегії Львівщини в освіті

26.05.2022

25 травня відбулося онлайн засідання робочої групи, яка готує пропозицій у сфері вищої освіти до проєкту Стратегії адаптації базових галузей Львівщини до умов воєнного стану та в післявоєнний період. Представники комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради разом з професорсько-викладацьким складом закладів вищої освіти Львівщини під час обговорення визначили та зазначили у стратегічному документі три основні напрямки функціонування освітньої галузі. Зокрема йдеться про необхідність формування української громадянської ідентичності та військово-патріотичне виховання, популяризацію й впровадження освіти впродовж життя, а також підтримку наукових стартапів, освітніх ініціатив.

Учасники наради запропонували створити Львівський центр вчених, дослідників і бізнесу для реалізації у регіоні Європейського зеленого курсу та відбудови держави у повоєнний період. Депутатка Львівської обласної ради Звенислава Мамчур-Калинець зазначила, що для кожної з стратегічних цілей передбачено конкретні завдання. Освіта - це рушій економіки. Відтак Львівщині потрібно орієнтуватися на вимоги визначені Європейським зеленим курсом, на розробку та впровадження новітніх технологій.

«Водночас маємо змінити засади патріотичного виховання нашої молоді, програми вивчення історії, української мови. В освітній сфері закладаються основи безпеки, відповідальності за державу та збереження і розвиток нації. Ми зараз, у час війни це усвідомили і повинні засадничо визначити плани діяльності», - підсумувала роботу групи Звенислава Мамчур- Калинець.