Робоча група з питань екології підготувала пропозиції змін до стратегії Львівщини

Робоча група з питань екології підготувала пропозиції змін до стратегії Львівщини

27.05.2022

У п’ятницю, 27 травня відбулося засідання робочої групи та депутатів постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради. Під час засідання погодили пропозиції змін у сфері екології до проєкту Стратегії адаптації базових галузей Львівщини до умов воєнного стану та післявоєнний період.

"Ми напрацювали багато пропозицій, готові вносити їх на розгляд загальної робочої групи, створеної при обласній раді. Умови в країні змінилися, це стимулює переглянути екологічну політику, спрямувати увагу на відновлення лісів, водойм, загалом природного середовища Львівської області. Пропозиції ми вибудовували також в контексті перспективи інтегрування до Європейської спільноти та з урахуванням концепції Європейського зеленого курсу», - пояснив голова депутатської комісії з питань екології природних ресурсів та рекреації Віталій Свіщов.

Експерти та депутати обласної ради визначили окремі оперативні цілі для реалізації у майбутньому. Насамперед це: енергетична самодостатність, запобігання забрудненню водних ресурсів та атмосферного повітря, захист екосистем суші, формування екологічної свідомості населення, впровадження комплексної системи поводження з відходами, збереження біорізноманіття та розвиток природоохоронних територій. Пропозиції скеровано на розгляд робочої трупи, яка формуватиме Стратегію адаптації базових галузей Львівщини до умов воєнного стану та післявоєнний період. Відтак ініціативи будуть оцінені фахівцями та внесені у документ і реалізовані у майбутньому.