Профільна комісія ініціює звернення облради щодо підвищення штрафів для незаконних АЗС

Профільна комісія ініціює звернення облради щодо підвищення штрафів для незаконних АЗС

23.09.2019

Сьогодні, 23 вересня, відбулося чергове засідання постійної комісії з питань будівництва, житлово-комунального господарства, енергоефективності, альтернативної енергетики, промисловості та інвестиційної політики.

Члени комісії заслухали інформацію департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА про діяльність тимчасової комісії з контролю та моніторингу  діяльності АЗС та АГЗП у Львівській області.

Так, у серпні Національною поліцією в області встановлено 13 фактів незаконної реалізації палива, описано понад 80 тонн пального, орієнтовною вартістю 2,5 млн грн, та застосовано фінансових санкцій у вигляді штрафів на суму понад 4 млн грн. У цілому ж робота з виявлення та вжиття заходів щодо нелегальних автозаправних комплексів на території області відбувається постійно.

Як відомо, одним із важелів впливу на порушників є застосування штрафів, однак через їх незначну суму випадки появи незаконних АЗС мають місце. Беручи це до уваги, депутатська комісія після фахового обговорення вирішила ініціювати ухвалення звернення Львівської обласної ради до центральних органів влади щодо внесення змін до «Кодексу України про адміністративні правопорушення» в частині запровадження дієвих заходів, спрямованих на ліквідацію нелегальних автозаправних станцій.

«Суть змін полягає, зокрема в збільшенні в 10 разів розмірів штрафів, передбачених Кодексом. Переконаний, що тільки значні фінансові санкції зможуть унеможливити появу незаконних заправок у майбутньому», - підсумував голова комісії Богдан Гагалюк.

Варто зауважити, що під час засідання депутати розглянули низку питань галузі житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та альтернативної енергетики.