Олександр Ганущин взяв участь у міжнародному форумі "Via Carpatia" на Івано-Франківщині

Олександр Ганущин взяв участь у міжнародному форумі "Via Carpatia" на Івано-Франківщині

15.06.2019

 

У ці дні на Івано-Франківщині проходить міжнародний форум Східної та Центральної Європи "Via Carpatia"

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин взяв участь у форумі, зокрема у  панельній дискусії «Екологія Карпат. Міжнародна співпраця та транскордонні біосферні резервати».

Під час свого виступу Олександр Ганущин закцентував увагу на питанні залучення коштів ЄС в природозаповідні установи,  куди підуть і куди краще скерувати кошти в майбутніх міжнародних проектах.
«Також маємо амбіційну мету  - проштовхнути проект пілотної програми ЄС, над якою працює Асоціація «Єврорегіон Карпати –Україна» спільно з органами місцевого самоврядування карпатських областей. Мова про цільову програму з регіонального розвитку для Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської і Чернівецької областей, яку як виняток, ми хочемо переконати Єврокомісію профінансувати для становлення на шляху до ЄС прикордонних регіонів, об’єднаних Карпатами. І якщо це у нас вийде, гарантую присутність там  пріоритету  екологія, де будуть змагатися між собою ініціативи НПП і заповідників. Ми справді віримо в наш успіх!» - зазначив очільник облради.
Як відомо, 14 -16 червня у Верховині, що на Прикарпатті, вже традиційно проходить міжнародний форум Via Carpatia. Захід розпочався у п`ятницю міжнародною конференцією «Коло Вінценза» за участю українських та європейських політиків. Мова йшла про розвиток карпатського регіону. А ще організатори представили горянам та гостям Верховини мюзикли Івано-франківського театру, проект Юрія Андруховича, Сергія Жадана, виступ симфонічного оркестру Оpen Air. Родзинкою музичної частини стане нова симфонічна програма Мирослава Скорика та Івана Небесного.