Оголошено переможців Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад

Оголошено переможців Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад

10.07.2021

Під час конференції «Карпати-30», яка відбулася 9 липня у Нижньому Солотвино Закарпатської області з ініціативи Асоціації "Єврорегіон Карпати-Україна", оголошено переможців одразу двох наборів програм конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад.

Заявки на конкурс приймалися від організацій Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей. А саме від органів самоврядування, громадських, благодійних організацій, агенцій регіонального розвитку, комунальних установ.

Загалом на конкурс було подано 472 заявки, серед них визначено 80 проєктів-переможців, по 20 у кожній з чотирьох областей.

За умовами конкурсу громади Карпатського регіону загалом отримають 7,9 млн грн грантових коштів з обласного та 9,6 млн грн з державного бюджетів.

Перевагу надали проєктам спрямованим на відновлення історико-культурної спадщини, безпеку громад Карпатського регіону, розвиток спорту, збереження природної спадщини, подолання наслідків COVID.

Сума гранту на реалізацію 20 проєктів-переможців на Львівщині становить 4 млн 171 тис грн, з них 2 млн 171 тис грн з державного та 2 млн грн з обласного бюджетів.

Набір на конкурс ініціатив місцевих карпатських громад – 2021 2.0 Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» реалізовує у партнерстві з Львівською обласною радою та радами Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей.

«Ми також очікуємо від держави включення Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад до плану заходів з реалізації Державної стратегії регіонального розвитку. Таким чином громади мали б змогу, підготувавши якісні проєктні заявки, робити простір навколо себе кращим та створювати нові можливості для розвитку регіону та його мешканців», - зазначила голова Львівської обласної ради, голова Правління Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Ірина Гримак.

Нагадаємо, попередній набір конкурсу 1.0 проводився у рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку», що реалізовується спільно Міністерством розвитку громад, обласними державними адміністраціями чотирьох областей та Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» і фінансується з коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програм підтримки секторальної й регіональної політики України.

«Дякуємо всім учасникам конкурсу за активність, віримо, що ті проєктні ідеї, яким пощастило потрапити у перелік переможців будуть реалізовані та покращать наші Карпати», - акцентувала виконавча директорка Асоціації «Єврорегіон Карпати - Україна" Галина Литвин.