Обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та Регіональне відділення Фонду держмайна підписали меморандум про співпрацю

Обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та Регіональне відділення Фонду держмайна підписали меморандум про співпрацю

12.04.2021

Сьогодні, 12 квітня, Обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» та Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях підписали меморандум про співпрацю.

Свої підписи під документом поставили голова правління ОАМР «Ради Львівщини», голова Львівської обласної ради Ірини Гримак та начальник Регіонального відділення ФДМ Владислав Калинець.

Основною метою меморандуму – є залучення іноземних та національних інвестицій в економіку області.

«Наша діяльність спільно з Асоціацією, представниками Фонду держмайна, іншими структурами влади сьогодні зосереджена на тому, щоб допомагати розвиватися нашим новоствореним громадам.

Правильна координація дій та комунікація в межах наших повноважень дозволить виробити оптимальні підходи до використання державного майна, а також майна громад, максимально залучити та правильно використати цей неоціненний матеріальний ресурс для розвитку наших громад.

Ті об’єкти, які знаходяться зараз на територіях, правильне управління ними та залучення інвестицій - обов’язково дадуть поштовх для розвитку наших громад.

Тому, вважаємо, співпраця з Фондом Держмайна як виконавчим органом буде корисною і дасть відповідні результати», - зазначила Ірина Гримак.

Зі свого боку, начальник Регіонального відділення ФДМУ Владислав Калинець висловив сподівання, що співпраця з обласною радою допоможе скоординувати зусилля з місцевими громадами щодо тих об’єктів, які відійшли до них після реформи децентралізації.

«Нас цікавить подальша доля тих підприємств, які залишилися на територіях в питанні їх подальшого правильного використання. До прикладу, тих, які в занедбаному стані, не використовуються, маємо зрозуміти, чим можна їм допомогти, щоб вони запрацювали та наповнювали місцеві бюджети», - наголосив Владислав Калинець.