На розвиток фізичної культури та спорту області - майже 40 млн грн

На розвиток фізичної культури та спорту області - майже 40 млн грн

23.02.2021

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 23 лютого, затвердили Комплексну програму розвитку фізичної культури та спортуЛьвівщини на 2021-2025 роки. 

В рамках програми цього року заплановано облаштування спортивних майданчиків,модернізацію мережі спортивних споруд та розвиток галузі в сільській місцевості.

Крім того, програма передбачає фізкультурно-спортивну реабілітацію учасників АТО/ООС, виплату грошових премій провідним спортсменам та тренерам, у  т. ч. учасникам паралімпійських та дефлімпійських змагань, а також дитячо-юнацьким тренерам з олімпійських та неолімпійських видів спорту.

На реалізацію програми в обласному бюджеті на цей рік передбачили 39,6 млн грн.

Як зауважив начальник управління фізичної культури та спорту Роман Хім`як, Львівщина має усі шанси в перспективі стати східноєвропейською локацією, де можна розвивати понад 40 видів спорту.

За його словами, у сфері розвитку спорту високих досягнень основним завданням цьогоріч залишатиметься забезпечення провідних спортсменів збірних команд Львівської області обладнанням та інвентарем, а також створення належних умов спортсменам та їх тренерам для підготовки до XXXII Літніх Олімпійських Ігор.

«В планах - підготувати 14 промороликів про олімпійців Львівщини, які  виступатимуть на Літніх Іграх», - додав Роман Хім`як.