На Львівщині вперше в Україні презентують 3D-мапінг дерев’яної святині

На Львівщині вперше в Україні презентують 3D-мапінг дерев’яної святині

25.11.2021

27 листопада у дерев'яній церкві Святого Архистратига Михаїла 1754 року у Комарно відбудеться унікальна подія. Вперше в Україні за допомогою 3D-мапінгу буде презентовано авторську інтерпретацію історії дерев’яної святині. 

За допомогою світла та звуку церкві повернуть втрачені елементи іконостасу, а глядачі зможуть побачити її «живою», коли вона ще була діюча та наповнена людьми. 

Авторство 3D-мапінгу належить креативній продакшн студії Kurbas Pro, головний художник - Володимир Стецькович. 

Організаторами є: ГО «Центр дослідження та збереження культурної спадщини», Історико-культурний заповідник «Древній Звенигород», Комарнівська міська ОТГ. 

Години початку відеомапінгу: 17.00 та 18.00. 

Участь у презентаціях безкоштовна, але з обов’язковою попередньою реєстрацією через в гугл-форму https://forms.gle/mFc5zyi7HWF6D3aC7

«Комарно колись було частиною Звенигородської землі. Дуже радіємо, що маємо нагоду долучитись до такого важливого проєкту. Адже унікальні українські дерев’яні храми потребують якісного і креативного представлення», - зазначила керівниця заповідника Наталя Войцещук. 

Участь у події можлива з дотриманням усіх карантинних обмежень. 

Проєкт «Михайлівська церква в Комарно: до основ» здійснюється у рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією “Єврорегіон Карпати - Україна” в межах проєкту “Карпатська мережа регіонального розвитку” та фінансується за кошти обласних бюджетів Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської та Чернівецької областей та за кошти Державного бюджету України, отриманих на фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримка регіональної політики України.