На Львівщині облаштовують освітні кімнати для дітей «Дитячі точки – «Спільно»

На Львівщині облаштовують освітні кімнати для дітей  «Дитячі точки – «Спільно»

08.08.2022

Асоціація місцевих ради «Ради Львівщини» підписала меморандум про співпрацю з благодійною організацією “Українська освітня платформа”.

В межах меморандуму Львівщина доєднається до реалізаціі проєкту «Дитячі точки – «Спільно» за підтримки Дитячого фонду UNICEF Україна. 

За словами виконавчого директора Асоціації Данила Сорокового, проєкт має на меті забезпечити доступ дітей до освітніх заходів, а також сприятиме дотриманню прав дитини та наданню соціально-психологічної допомоги їй та її сім’ї у час військового стану. 

«Проєкт здійснюється на території Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областях та передбачає облаштування дитячих точок “Спільно”, де для дітей проводитимуть освітні заходи неформального характеру, а також надаватиметься соціально-психологічна підтримка. 

На Львівщині проєкт починаємо реалізовувати на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру», - зазначив Данило Сороковий.

Пацієнти лікарні молодшого шкільного віку отримають доступ до різноманітних освітніх курсів, а для старших  - передбачено освітні заходи для  знання і вміння захистити свої права. Заплановано, що у трьох західних областях України загалом облаштують 100 таких просторів.