Медична комісія підтримала виділення коштів для двох обласних комунальних лікарень

Медична комісія підтримала виділення коштів для двох обласних комунальних лікарень

25.01.2023

Депутатська комісія Львівської обласної ради з питань охорони здоров’я та материнства підтримала виділення коштів з обласного бюджету для комунальних закладів «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» та «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр».  

Як зазначив директор Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Андрій Синюта, приміщення дитячої лікарні здане в експлуатацію у 1977 році і потребує ремонту. Від початку повномасштабного вторгнення медичний  заклад обслуговує дітей з різних областей України. Подекуди у двір лікарні прибували по кілька десятків швидких. То ж медики вирішили відремонтувати естакаду, по якій транспортні засоби підвозять пацієнтів. Проєктну документацію на ремонтні роботи вже зроблено.  

«На виконання ремонтних робіт необхідно 4 млн 72 тис.грн, частину від потреби, а саме 872 тис. грн плануємо виділити з бюджету лікарні. А 3 млн 200 тис. грн  просимо виділити з обласного бюджету», - пояснив Андрій Синюта.  

У Львівському обласному госпіталі ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи за рік проходять лікування близько 16 тис.пацієнтів. Депутати підтримали пропозицію виділення 31 млн 106 тис. грн, зокрема на придбання обладнання для медичного закладу.  

«Ми розуміємо потребу та актуальність проведення ремонтів у лікарнях та закупівлі усіх необхідних приладів. Зараз у Львові проживає чимало внутрішньо переміщених осіб, також прибувають пацієнти з інших областей, тож необхідно обладнати приміщення, подбати про безпеку пацієнтів та підвищення якості медичних послуг», - зазначила голова комісії з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради Анна Ярмола.

Депутати також наголосили, що обидва комунальні заклади є успішними в медичній сфері, а їхній розвиток - пріоритетне завдання. Пропозиції щодо фінансової підтримки скерували до бюджетної комісії Львівської обласної ради та рекомендували виділити необхідні кошти.