Львівська обласна рада запропонувала проєкти для реалізації спільно з Асамблеєю європейських регіонів

Львівська обласна рада запропонувала проєкти для реалізації спільно з Асамблеєю європейських регіонів

28.03.2023

Торік Львівщина доєдналася до Асамблеї європейських регіонів (AER) - найбільшої мережі регіонів у Європі, що об’єднує 140 представництв з 35 країн. Сьогодні при Асамблеї розпочала роботу фокус-група з питань підтримки України, яка повинна сформувати потреби українських регіонів та міст-членів AER для їх підтримки протягом тривалого часу. 

Від імені Львівської обласної ради у роботі фокус-групи взяв участь керуючий справами обласної ради Роман Кокотайло. Він наголосив на трьох пріоритетних напрямками співпраці. Перше: створення мультидонорського фонду для підтримки проєктів з фізичної та психологічної реабілітації українців, які постраждали внаслідок військових дій. Друге: приєднання Львівщини до європейських інвестиційних майданчиків. І третє: створення консультаційної платформи для підвищення обізнаності громад Львівщини з особливостями механізмів Європейського Співтовариства.

«Прагнемо максимально сприяти обміном інформацією, знаннями та досвідом, щоб розвинути спроможність усіх наших громад залучати інвестиції та відбудовувати нашу економіку.

Сильна, розвинута та безпечна Україна – запорука стабільності у Європі», - зазначив Роман Кокотайло.