Львівська обласна рада просить розкодувати провідні українські телеканали

Львівська обласна рада просить розкодувати провідні українські телеканали

18.03.2020

Львівська обласна рада звертається до Президента України, Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо розкодування українських телеканалів.

«У теперішніх умовах, у час незворотного поширення небезпечного інфекційного захворювання COVID-19,вважаємо, що таке рішення профільних державних інституцій та представників медіаіндустріїє передчасним. 
З метою підвищення обізнаності та заспокоєння населення України під час епідемії коронавірусу, Львівська обласна рада просить розкодувати провідні українські телеканали.
В Україні супутникове телебачення дивиться близько третини сімей, тому ми не маємо права забирати можливість у громадян отримувати оперативну інформацію щодо захворювання на коронавірус, рекомендацій медиків та алгоритм дій при виявленні чи перших ознаках хвороби. Тим більше, що значна частина жителів перебуватиме вдома на строгому карантині, а деякі з них узагалі не користуються мережею інтернет.
Просимо негайно вжити заходів щодо розблокування супутникових телеканалів до завершення небезпечної пандемічної ситуації в Україні та дозволити людям у складний час мати доступ до українських каналів.
Просимо також невідкладно внести в порядок денний засідання Ради Національної безпеки і оборони України питання розкодування українських супутникових телеканалів», - йдеться у зверненні.

Як відомо, Львівська обласна рада на пленарному засіданні ще 11 лютого 2020 року прийняла звернення до Президента України, Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, Голови Служби безпеки України щодо ризиків кодування телевізійного супутникового сигналу (рішення Львівської обласної ради від 11.02.2020 № 999).