Львівська науковиця власноруч виготовляє ексклюзивні солодощі на передову

Львівська науковиця власноруч виготовляє ексклюзивні солодощі на передову

28.03.2023

Львів'янка Олександра Юрченко — кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку і аудиту ЛНУ ім. Івана Франка з перших днів війни виготовляє ексклюзивні «Солодкі патрони» на фронт. Сьогодні разом з викладачами та студентами вони запакували та передали чергову партію свіжоспечених кексів та печива військовим на передову.

Як розповіла Олександра Юрченко, допомагати фронту розпочала ще у 2014 році, оскільки її чоловік був учасником АТО і вона як ніхто добре знає про потреби військових на передовій.

«Після повномасштабного вторгнення я зрозуміла, що наша допомога має бути більш активною. І я почала пекти, щоденно. Спочатку для переселенців, потім для місцевої  тероборони, а згодом солодкі пакунки я почала передавати уже військовим на фронт.
Моя випічка з натуральних продуктів, на основі меду, містить  багато сухофруктів, шоколад, горіхи. Спершу я випікала з тих інгредієнтів, яких були запаси, потім я використала усі заощадження, але згодом до моєї ініціативи долучилося багато небайдужих людей, як мені почали допомагати.   
Я співпрацюю зі ГО «Спілка волонтерів та учасників АТО», які виїжджають до наших захисників щотижня і передають мої «Солодкі патрони» в найгарячіші точки», - зазначила науковиця.

Олександра Юрченко переконана, що наша перемога буде лише, коли ми будемо єдиними  і наближатимемо її разом:  хто на фронті, хто в тилу. Тому випікатиме солодощі аж до перемоги.

Завідувач кафедри обліку і аудиту, голова комісії АПК, підприємництва та інвестицій обласної ради Юрій Раделицький щиро радіє такій ініціативі викладачів та студентів, які не залишаються осторонь, а долучаються до великих справ допомоги фронту. 

«Наші захисники називають Олександру  Богданівну «солодкою  феєю», яка майже увесь свій вільний час від викладацької роботи присвячує волонтерству. І ми бачимо той зворотній зв'язок, коли хлопці з фронту телефонують їй, дякують та замовляють ще смаколиків», - розповів Юрій Раделицький.