Львівщина відзначає День вишиванки

Львівщина відзначає День вишиванки

18.05.2023

Із нагоди Дня вишиванки сьогодні, 18 травня, біля будівлі Львівської обласної ради керівництво області, депутати й працівники органів місцевого самоврядування, представники дипломатичних кіл та громадськості спільно виконали Державний Гімн України. Солістом виконання став – співак вокальної формації «Піккардійська терція», лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Андрій Капраль.

Привітав присутніх заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. «Вишиванка – це код нашої нації. У вишивку майстрині закладали глибокий зміст, тому кожен елемент символізує історію того чи іншого села, сім’ї, покоління.

Вишиванка сьогодні – це не тільки данина моді, бо вона з’являється на багатьох подіумах світу, а це символ історичної пам’яті українців, які знову виборюють право на ідентичність і незалежність. Я щиро радий, що ми підтримуємо наші споконвічні традиції.

Настане час, коли ми разом із нашими воїнами одягнемо вишиванки і з сльозами радості будемо святкувати перемогу України», - зазначив Юрій Холод.

Опісля учасники заходу та перехожі долучилися до культурно-мистецької програми за участю лідера гурту «Мері» Віктора Винника та музикантів гурту «ДикоBrass».

Всесвітній день вишиванки – свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Його святкують щороку в третій четвер травня. У цей день кожен охочий може долучитися до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.