Львівщина офіційно стала учасником Мережі регіонів Тримор’я

Львівщина офіційно стала учасником Мережі регіонів Тримор’я

17.05.2023

Сьогодні, 17 травня, Львівську область офіційно прийняли до Мережі регіонів Тримор’я.

Угоду про співпрацю під час засідання Конгресу Місцевого самоврядування у польському Любліні підписав перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник. Окрім Львівщини сьогодні до складу Мережі прийняли також Закарпаття та Хмельниччину.

Участь у конгресі беруть політики, науковці, підприємці та діячі культури європейських країн з побережжя Балтійського, Адріатичного та Чорного моря. Зусилля у напрямку розвитку регіонів об'єднали представники Австрії, Болгарії, Хорватії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Словенії та України. Почесними гостями заходу стали Президент Республіки Польща Анджей Дуда та Маршалок Сейму Польщі Ельжбета Вітек.

Під час засідання Конгресу Місцевого самоврядування Тримор’я Євгеній Гірник презентував учасникам заходу можливості Львівщини.

"Розповів учасникам зустрічі про інвестиційні й рекреаційні можливості Львівщини. Заохотив партнерів долучитися до розвитку медичної та реабілітаційної сфери, – повідомив Євгеній Гірник. – З іншої сторони минулого року Україна отримала статус кандидата на членство у Європейському Союзі. На цьому шляху інтеграції ми вбачаємо актуальним детальне ознайомлення наших громад із законодавчим полем, економічними та інвестиційними програмами ЄС".

Участь у засіданні Конгресу взяли також депутати обласної ради Наталія Галецька, Святослав Шеремета та Ростислав Добош.

Зазначимо, що Ініціатива трьох морів або Тримор’я – міжнародна економічно-політична платформа співпраці між 12 країнами Європейського Союзу, розташованими на осі трьох морів – Балтійського, Адріатичного та Чорного. Україна є партнером-учасником Тримор’я.

Мережа регіонів Ініціативи трьох морів – це формат безпосередньої співпраці між органами самоврядування держав-учасниць Тримор’я, створений з ініціативи Люблінського воєводства. Документ про створення мережі, Люблінську декларацію, підписали у 2021 р.