Комплексна програма регіонального розвитку Львівщини у 2022 році буде профінансована на 132 млн грн

Комплексна програма регіонального розвитку Львівщини у 2022 році буде профінансована на 132 млн грн

23.12.2021

На регіональний розвиток та проєкти місцевих ініціатив депутати виділи 132 млн грн з обласного бюджету, по 66 млн грн відповідно на кожен конкурс.

Також рішенням сесії внесено деякі  зміни до програми,  а саме - вирішили встановити мінімальну вартість проєкту 200 тис. грн. для проєктів місцевих ініціатив та 750 тис. грн  максимальної суми субвенції з обласного бюджету.

У проєктах регіонального розвитку   запропоновано залишити мінімальну вартість на рівні 1,5 млн грн. з максимальною сумою субвенції – 3 млн грн.. Максимальна межа по обох напрямках – не обмежується.

Контроль за виконанням Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини відтепер покладається на комісію з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, а функції замовника робіт щодо оплати праці експертів замість Асоціації «Ради Львівщини» передаються Львівській обласній раді. 

Для проєктів місцевих ініціатив вилучено нефінансовий внесок, як складову співфінансування.

У таблиці оцінювання для проєктів місцевих ініціатив дещо змінюється  шкала оцінювання, залишається оцінка додатково залучених небюджетних коштів, враховується індекс податкоспроможності.

Як відомо, впродовж двох місяців в обласній раді працювала робоча група з підготовки змін та доповнень до Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини на 2021-2025 роки, де було враховано пропозиції територіальних громад, експертного середовища, депутатського корпусу та надано рекомендації до внесення змін до програми.